media rEvolution
iPhone

Pripremite se za iPhone


Par sugestija koje će vam pomoći
da se pripremite…

Muzika i video

iPhone-muzika i video


iPhone je najbolji iPod do sada. 

Fotografije

iPhone-Fotografije


iPhone ima 2-megapixel kameru i 3.5 incha
ekran koji vam omogućuju da uživate
u svojim fotografijama.

E-mail

iPhone-E-mail


iPhone nudi najbolju e-mail uslugu
na mobilnim aparatima dosad. 

Kontakti

iPhone-Kontakti


Pozivanje broja sa iPhona je jednostavno
- utipkate ime pozivatelja.

iTunes korisnički račun

korisnički račun


Da postavite svoj iPhone trebat će vam
korisnički račun u Apple-ovom
iTunes Store.

03. 11. 2008.

iPhone 3G u Hrvatskoj

iPhone 3G
iPhone 3G dolazi u Hrvatsku 7. studenoga, a moći će se nabaviti u ekskluzivnoj ponudi T-Mobilea. Ukoliko želite i Vi biti jedan od prvih vlasnika uređaja iPhone 3G, najbolje se registrirati odmah na stranicama T-Mobilea jer je navala zaista prevelika.

U Hrvatskoj će se predstaviti iPhone 3G i njegova brza 3G bežična tehnologija, GPS mape, poslovna podrška - Microsoft Exchange software te novi App Store, gdje ćete uz kreditnu karticu moći kupiti mnogobrojne aplikacije za iPhone koje će se potom instalirati na Vaš iPhone.

iPhone je revolucionaran mobilni telefon koji će Vam omogućiti pozivanje jednostavnim dodirom na ime ili broj iz adresara, favorita ili zadnijh poziva, a automatski sikronizira Vaše kontakte sa Vašeg PC-a, Mac-a ili sa raznih internet usluga.

Kao originalni iPhone, 3G kombinira tri proizvoda u jedan - revolucionaran mobilni telefon, widescreen iPod, (koji je postao sinonimom za glazbu u pokretu), te najmoderniji internet uređaj sa bogatim HTML e-mail i desktop web pretraživač.

iPhone 3G daje novu definiciju mogućnostima mobilnog telefona.
Po najavama cijena će biti prilagođena hrvatskom tržištu, a nekoliko različitih ponuda će zadovoljiti i one najzahtjevnije.
iPhone 3G

20. 06. 2008.

iPhone 3G

iPhone G3

Appleov iPhone, multifunkcionalni uređaj koji objedinjava mobilnu telefoniju, glazbenu konzolu i Internet pretraživač, uživa izuzetno veliku popularnost.

Dugo očekivanu drugu generaciju iPhonea - iPhone 3G - je u San Franciscu predstavio Steve Jobs.

Prodaja novog iPhonea počet će istodobno u 22 države, ali među njima nije Hrvatska, no zato se Hrvatska nalazi u sedamdesetak država, u kojima su operateri mobilne telefonije potpisali ugovor s Applom vezan uz podršku novog iPhone-a tako da možemo očekivati da ćemo uskoro ipak moći kupiti iPhone i u Hrvatskoj.

Model iPhonea od 8 gigabajta prodavat će se za 199 dolara, a model od 16 gigabajta koštat će 299 dolara.

Apple najavljuje da će 3G iPhone biti dvostruko brži od starog iPhone-a. Imat će bržu internet vezu, mogućnost satelitske navigacije (GPS), dugotrajniju bateriju, novi software paket (iPhone 2.0) te još mnogo sitnih poboljšanja.

22. 03. 2008.

Facebook

Otkad postoji umrežavanje računala i virtualna komunikacija, pojavljivale su se razne usluge, servisi i proizvodi koji su stvarali internetske skupine korisnika koji su dijelili neki specifičan zajednički interes.

Prošle se godine internetom proširio Facebook, socijalizacijski web čiji potencijal nije nitko predviđao, čak ni njegov tvorac Mark Zuckerberg. Facebook u početku bio zatvoren za korisnike interneta, a koristiti su ga mogli samo akademski krugovi, najprije u SAD-u, a onda i šire.

I u Apple-u su prepoznali opću popularnost Facebook-a pa je Facebook dobio istaknuto mjesto na iPhone-u.

Facebook na iPhone-u

Facebook na iPhone-u

Facebook udovoljava ljudskoj potrebi za komunikacijom, zanimljiv je podjednako i blogerima i forumašima. Na Facebook se samo u posljednjih nekoliko mjeseci prijavilo oko 35.000 Hrvata, što - kada se u obzir uzmu najoptimističnije procjene o korištenju interneta u nas - predstavlja otprilike deset posto svih koji se u našoj državi služe internetom.

Facebook

Zaluđenost Facebookom u Hrvatskoj ne razlikuje se od one nastale u bilo kojem drugom dijelu svijeta, pa su tako gotovo svi od tih nekoliko desetaka tisuća registriranih korisnika vrlo brzo stekli naviku svakodnevnog posjećivanja tog weba.

Novi korisnici ispune obrazac u kojem se traži da upišu neke osnovne osobne podatke, postave svoju sliku i povežu se s prijateljima za koje znaju da imaju svoj račun. Tada u pretraživačkom alatu mog vidjeti koliko je poznanika i prijatelja za koje nisu znali već “gore” i koliko svi oni već imaju na svojim osobnim listama popisanih drugih prijatelja i poznanika.

FacebookKorisnici na Facebook nadograđuju svoj profil, pišu o svojim interesima (omiljene knjige, filmovi, glazba). Kako je Facebook socijalizacijski web bez specificirane ciljane publike, oni koji ipak i putem tog servisa žele izraziti, pa čak i ispuniti neki svoj posebni interes, učlanjuju se u podmreže u kojima im društvo prave oni s kojima taj interes dijele. Najveće takve skupine korisnika zapravo su determinirane nacionalnošću, a interes koji dijele njihovi članovi naprosto se svodi na međusobnu komunikaciju materinskim jezikom.

FacebookGotovo svi hrvatski korisnici Facebooka članovi su nacionalne mreže “Croatia” - u njoj se virtualni razgovori vode na hrvatskom jeziku, bilježe se događaji koji će se zbiti u Hrvatskoj, kreiraju se podmreže te mreže koje su karakteristične za hrvatsko društvo.

Upravo podmreže, kreirane među hrvatskim uživateljima Facebooka svojom tematikom iskazuju u čemu je interes pojedine takve skupine. Među hrvatskim podmrežama korisnika Facebooka koje broje najviše članova nalaze se, primjerice, grupa “Mrzim narodnjake” ili “Odabrao Đelo Hadžiselimović”.

Virtualni život na Facebooku je šarolik i iz dana u dan drugačiji, a to su i razlozi zašto korisnici vole Facebook.

07. 09. 2007.

Otvoreno pismo Steve Jobsa iPhone korisnicima

Pismo u kojem se Steve Jobs ispričava korisnicima razočaranim zbog pada cijene iPhone-a i nudi 100$ kredita u Apple trgovinama svima koji su kupili iPhone po većoj cijeni.

Cijelo pismo možete pročitati na službenim Apple web stranicama:

http://www.apple.com/hotnews/openiphoneletter/

Novi iPod po uzoru na iPhone

Najavljen je izlazak novog iPoda. iPod Touch napravljen je po uzoru na iPhone. Ako Apple nastavi s inovacijama ovim tempom, zasigurno će dominirati tržištem duže vrijeme.

Evo i videa u kojem ćete moći malo bolje upoznati novi iPod Touch i kako se služiti njime:

Snižene cijene iPhone-a

8 GB verzija iPhone-a snižena s 599$ na samo 399$.

Da bi učinili iPhone pristupačnim širem krugu korisnika za nadolazeće blagdane Apple je snizio cijenu 8-gigabajtnog modela i-Phonea za 200$ . 4-gigabajtni model se više neće proizvoditi, a prodavat će se dok traju zalihe.

Dodatne melodije za iPhone

Apple je konačno odlučio da dopusti korisnicima iPhone-a da osim ugrađenih melodija za mobitel koriste i bilo koje druge. Apple razvija aplikaciju u kojoj će iTunes imati opciju koja omogućuje i-Phone korisnicima da bilo koju pjesmu koju kupe preko iTunes pretvore u melodiju za iPhone. Jedina loša strana ovoga je što će Vas to dodatno koštati.

Reklama za iPhone

Službena Appleova reklama za iPhone:

Prvi iPhone stigao u Hrvatsku

Iako će svoju europsku premijeru doživjeti tek krajem godine, prvi primjerak iPhonea, revolucionarnog Appleovog mobitela, već je stigao u Hrvatsku. Ponosni vlasnik prvog iPhonea na ovim prostorima je Zdenko Kuča, vlasnik tvrtke StudioQ koja se bavi grafičkim dizajnom.

Većina ostalih hrvatskih obožavatelja iPhonea morat će se strpiti do pocetka iduće godine, kada se očekuje da ce početi i službena distribucija u Hrvatskoj.

Službeni video vodič za iPhone, 1. dio

U samo 20 minuta ovaj će Vam vodič u dva dijela pokazati koje sve aplikacije sadrži iPhone te naučiti Vas kako se služiti njime.

Službeni video vodič za iPhone, 2. dio

06. 09. 2007.

iWeathr - vrijeme u USA

Razvijena je web aplikacija od strane http://www.weather.com/ za iPhone prigodno nazvana iWeathr. Ako Vas zanima kakvo je vrijeme u Americi samo se spojite preko svog iPhone-a na http://www.iweathr.com/iweathr/ i dobit ćete prikaz vremenske prognoze u 195 gradova diljem Amerike preko animiranog doppler radara.

Web aplikacije za iPhone

Na ovoj stranici možete pronaći upute kako razviti web aplikacije koje su u skladu sa internet preglednikom Safari i sa iPhone-om:

http://developer.apple.com/iphone/designingcontent.html

Još iPhone knjiga

"iPhone book” groznica ne jenjava. Još dva primjera iPhone knjiga koje će Vas naučiti kako da se služite iPhone-om:

iPhone knjiga

iPhone knjiga

Mundu za iPhone

Mundu IM (instant messaging) - verzija za iPhone.

Mundu za iPhone


Apple   •   iPhone   •   Hrvatska