media rEvolution
iPhone
iPhone napokon u Hrvatskoj

Po čemu se iPhone razlikuje od “običnih” mobitela?  Koja je razlika između iPhonea i iPhonea 3G?


Ono što iPhone čini jedinstvenim uređajem prije svega je iznimna jednostavnost korištenja navigacijom kroz izbornike, načinom pisanja i slično.
iPhone 3G je dorađena inačica prvoga Appleova mobilnoga telefona. Razlike su u odnosu na prvu generaciju softverske i hardverske. iPhone 3G osim Quad-band GSM-a ima i UMTS čip, integrirani GPS sustav navođenja, te bateriju većega kapaciteta. Izgledom se bitno ne razlikuje od prve verzije.
3G ili UMTS (Universal Mobile Telecommunication System) je standard treće generacije mobilne telefonije koji karakteriziraju velike brzine prijenosa podataka.
Riječ je o revolucionarnome uređaju s velikim zaslonom koji korisniku omogućuje pregledno i jednostavno korištenje interneta, koristeći se pri tome velikim brzinama budući da je riječ o 3G uređaju. Uz to, iPhone ima i ugrađeni GPS sustav navigacije te najraznovrsnije aplikacije i programe koje je moguće nabaviti putem App Storea. Brojne poslovne aplikacije oduševit će i najzahtjevnije korisnike.

Osnovne značajke uređaja:

 • Internet u džepu
  iPhone rabi bežične standarde treće generacije mobilne telefonije (3G) i Wi-Fi koji omogućuju brži prijenos podataka te najnapredniji pretraživač (Safari) na nekom mobilnom uređaju. iPhone je uređaj koji nudi veliku količinu ugrađene memorije (8 i 16 GB).
 • Podrška za Exchange Server (push e-pošta)
  Razgovarajte i primajte podatke istodobno zahvaljujući sinkronizaciji uređaja s Exchange serverom. Upravljajte e-poštom, kalendarima, zadatcima i sl. sa svoga iPhonea.
 • Integrirani GPS
  Navigacijske funkcije s pomoću kojih možete doći do svih odredišta koje upišete (u Google Maps).
 • Apple Store
  Specijalizirana internetska trgovina u kojoj možete skinuti, odnosno kupiti najnovije aplikacije za svoj uređaj (igrice, programe i dr.).
 • Široki zaslon
  Osjetljiv na dodir.
 • Revolucionarni mobilni uređaj
  iPhone definira nove mogućnosti mobilnih uređaja.

Izvor: t-mobile.hr


Apple   •   iPhone   •   Hrvatska